Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Locket på om myggen

För tillfället är det locket på som gäller i frågan om myggbekämpningen. Efter onsdagens möte på länsstyrelsen är alla inblandade förtegna.

Annons

Det som framkommit efter onsdagens möte är att Nedab, som utför bekämpningen, kommer att kunna bespruta vid ett tillfälle – i de allra mest utsatta områdena. Det berättade Nedabs ordförande Lars Sundström i gårdagens GD. I övrigt hänvisade han till länsstyrelsen.

Vid onsdagens möte deltog från länsstyrelsens sida landshövding Barbro Holmberg och länsråd Anna-Lena Österborg och GD har försökt nå båda för en kommentar, dock utan framgång.

– De ville inte ge några kommentarer efter mötet, säger länsledningens sekreterare Susanne Åkerlind.

GD har också sökt samordnaren på länsstyrelsen Britt-Marie Edfelt.

Enligt uppgift var mötet informellt och inga beslut togs. Anledningen till att ingen vill kommentera vad som sas är okänd.

Nedab har hävdat att pengarna till myggbekämpningen inte räcker till fler besprutningar från helikopter och att nya krav från Kemikalieinspektionen om uppföljningen av bekämpningen försvårat ytterligare.

Länsstyrelsen har däremot hävdat att pengar finns för en normal myggsommar.

Tack vare det torra och soliga vädret föreligger just nu ingen risk för mygginvasion. SMHI:s prognos för de kommande tio dagarna ser också positiv ut även om en del regn väntas i nästa vecka.

Mer läsning

Annons