Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucia välkomnades till Storvik

/
  • Foto: LASSE WIGERT Sandvikens lucia, Therese Eriksson med följe, tågade i dubbel bemärkelse in till Storviks station på torsdagskvällen.

STORVIKSandvikens lucia, Therese Eriksson med följe, tågade i dubbel bemärkelse in till Storviks station på torsdagskvällen. Efter den nymodiga ankomsten med tåg, åkte det ljusklädda följet genom Storvik på gammeldags vis, i kortege med häst och vagn.

Annons
- Det här är en kul grej att lucian kommer med tåget, tidigare har vi anlitat högstadieeleverna till luciafirandet men i år tänkte vi passa på att ta hit lucian från Sandviken, säger Lena Glimmerbäck, som jobbar med utvecklingen och bevarandet av Storvik stationshus.
Och Storviksborna såg ut som de trivdes och tyckte om idén. På stationen hade en stor samling unga och gamla åskådare slutit upp. Efter en tur bakom hästarna samlades luciatåget på stationstrappan för att stämma upp till sång.
Den rätta stämningen fanns där. Facklorna flammade och gnistrade mot snön. Luciasångerna var lika vackra som varje år. Julgransförsäljarna runt knuten såg ut att glädjas åt folkmassan och sålde nog ett par granar extra. Några åskådare tog nämligen chansen att frakta hem sin nyköpta gran på sparken då de sett luciatåget.

SOFIA JOHANSSON

Mer läsning

Annons