Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M:s budget handlar omvalfrihet

I går presenterade Moderaterna sin budget. Det handlar mycket om valfrihet, men partiet räknar också med ett resultat för 2013 som är 33 miljoner kronor högre än vad majoriteten har satt.

Annons

Partiet slår i sitt budgetförslag ett slag för valfriheten. De kommunala verksamheterna i Sandviken har ett antal brister, enligt Moderaterna.

Det är främst inom skola och individ- och familjeomsorg som bristerna finns. Detta är något som måste åtgärdas inom de närmaste åren, menar partiet.

De lyfter därför fram mångfald och valfrihet som kvalitetshöjare inom välfärden. Bland annat säger de att antalet privata företag inom välfärdssektorn är liten och begränsar invånarnas möjlighet att göra egna val. Ett av deras förslag är därför att införa LOV, lagen om valfrihet.

Försörjningsstödets eskalerande ger individ- och familjeomsorgen ökade kostnader. Moderaterna menar att det leder till att fler människor riskerar att hamna i utanförskap och bidragsberoende.

Därför måste nämnden i högre grad samarbeta med aktörer, som till exempel Arbetsförmedlingen, för att bryta negativa trender.

I rena siffror har partiet budgeterat med ett resultat för 2013 på 39,7 miljoner kronor. Det är 33,7 miljoner mer än det resultat majoriteten har räknat på för 2013.

Precis som Vänsterpartiet vill de också dra i handbromsen för projektet en dator till alla elever och lärare. Moderaterna motiverar det med att investeringen måste omprövas då tekniken går framåt.

Mer läsning

Annons