Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manlig personal i damernas duschrum

Se dig om innan du duschar på Parkbadet. Personal av motsatt kön kan sköta städningen i duschrummet.

Annons

Innan man hoppar i poolen på Parkbadet i Sandviken måste man duscha. Det är en hygienisk åtgärd.

Men när gäster duschar av sig inför badandet bör de se sig om vem som finns bakom ryggen. Det finns en risk att personalen som till exempel spolar rent i damernas duschrum är manlig eller att det är en kvinna som byter soppåse i herrarnas omklädningsrum.

Det framkom efter att en av badets gäster skrev ett brev och frågade om det var okej att duscha naken även om kvinnlig personal städade i herrarnas omklädningsrum.

Parkbadets marknadsförare, Eva Östermark, svarade i ett brev att det kan hända att kvinnlig personal måste utföra arbete i herrarnas omklädningsrum, likväl som att män kan behöva sköta sysslor i damernas omklädningsrum.

”Att man ska duscha och tvätta sig naken är ett krav vi har oavsett vilken personal som finns i närheten.” slår hon bland annat fast i brevet.

– I händelse av sjukdom har vi inget val, då kanske en kvinna måste gå in i herrarnas, eller tvärtom. Det är givetvis någonting som vi alltid försöker undvika, men finns inte tillgängligheten har vi inget val, säger hon.

I brevet skriver hon dock att båda parter bör vidta lämpliga försiktighetsåtgärder så att vare sig gäst eller personal känner sig obekväm eller ofredad.

– Det kan handla om att man går med ryggen emot varandra och inte stirra. Det gäller både personal och gäst.

Mer läsning

Annons