Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matersättning granskas

Olika summor i matersättning för gymnasieelever som gör APU är orättvist. Det tycker en elev som går fordons- och transportprogrammet på Bessemersskolan i Sandviken.

Annons

Eleven skrev ett brev till kunskapsnämnden och undrade varför elever vid industritekniska programmet får 75 kronor i matersättning, medan han själv och hans klasskamrater får 25 kronor per dag.

Calle Carlsson, som är rektor för de yrkesförberedande programmen vid skolan, säger att det handlar om att eleverna vid det industritekniska programmet är knutna till IF Metalls kollektivavtal. Därför betalar företagen mellanskillnaden upp till 75 kronor per dag till skolan för eleverna.

– Vi har aldrig reflekterat över det där. Men det är väl bra om företagen vill bjuda eleverna på lunch, säger Ann-Catrin Brockman, ordförande i kunskapsnämnden.

Kommunen har sedan lång tid tillbaka satt mat-ersättningsnivån till 25 kronor om man har matlåda och upp till 65 kronor om man måste äta ute på restaurang. Men Ann-Catrin Brockman berättar att man under tisdagens nämndsammanträde gav förvaltningen i uppdrag att se över ersättningsnivåerna.

– Det är kanske dags att se över nivåerna. Det kanske är så att de är för låga.

Förvaltningen ska nu ta fram ett förslag till revidering och ett beslut kommer förmodligen att fattas under nämndens sammanträde i juni. Blir det nya nivåer kommer de med sannolikhet att gälla från höstterminen 2012.

Mer läsning

Annons