Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-män häktade för grov misshandel

Två Hoforsbor sitter häktade för en grov misshandel i Sandviken.

Offret söktes upp i sin lägenhet, varpå den ene mannen ska ha misshandlat honom med ett fälgkors medan den andre satte sig i soffan och tittade på.

Annons

Under fredagen hölls omhäktningsförhandling mot den 35-årige Hoforsbo som misstänks för själva misshandeln under natten till den 24 april.

Efter ett krogbråk söktes 30-åringen upp i sin lägenhet.

– 35-åringen ska vara den som är mest aktiv. Han misshandlar 30-åringen med ett tillhygge mot huvudet och kroppen, ett fälgkors eller en batong, säger Christer Sammens, kammaråklagare.

Under misshandeln ska den andre misstänkte, en 33-åring som häktades i går, ha slagit sig ner i offrets soffa där två personer som blev vittne till misshandeln också satt.

Han ska ha talat om för vittnena att det var bäst om de inte berättade vad de såg.

Tillvägagångssättet har stora likheter med ett annat hot som 33-åringen ska ha gjort sig skyldig till den 22 april. Han ska ha dykt upp hos 35-åringen som blev knivstucken och hamrad med en slägga i det misstänkta mordförsöket på Baldersplan.

Han ska ha varnat honom för att vittna i den pågående rättegången mot den 21-åriga kvinna som gav sig på honom.

Förundersökningen om övergrepp i rättssak är nedlagd.

35-åringen kan sägas vara den förre Solidosledarens närmsta man. Efter att de kom ut från långa fängelsestraff fälldes de först för bakluckedådet, där en polispatrull upptäckte en man i bagageutrymmet till bilen de färdades i.

De friades av hovrätten den 2 februari och blev misstänkta för att ha skjutit en 26-åring genom benet några dagar därefter.

De släpptes den 17 februari efter att suttit häktade i en vecka, nu har förundersökningen om skottdådet återupptagits och den förre Solidosledaren är på nytt häktad som misstänkt.

Mer läsning

Annons