Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljardkontrakt till Sandvik

Sandvik har tagit hem tre kontrakt på materialhanteringssystem för gruvdrift värda 1,6 miljarder kronor.

Annons

Leveranser påbörjas redan i år och ska pågå fram till 2014.

I slutet av mars tecknade Sandvik Mining tre större kontrakt för leverans av materialhanteringssystem i Latinamerika och Australien.

Ordrarna avser konstruktion och leverans av utrustning för kontinuerlig gruvdrift inklusive krossnings- och bandtransportsystem till en ovanjordsgruva i Latinamerika. I Australien avser ordern konstruktion, leverans och installation av materialhanteringsutrustning för järnmalm i en ovanjordsgruva.

– Komplexiteten och den höga prestandan i dessa system visar Sandvik Minings förmåga att leverera högteknologiska lösningar för kontinuerlig gruvdrift och materialhanteringssystem inom gruvindustrin, säger Gary Hughes, chef för affärsområde Sandvik Mining, i ett pressmeddelande.

Enligt Magnus Larsson på Sandviks avdelning för investerarrelationer sker tillverkningen av utrustningen till övervägande del regionalt och verksamheten i Sverige kommer inte att påverkas i någon högre grad. Han vill inte heller dra några slutsatser gällande den globala efterfrågan med anledning av de tre storordrarna.

– Generellt kan man säga att den här typen av kontrakt kommer när de kommer, säger han.

Sandvik meddelar att köparna vill vara hemliga.

Mer läsning

Annons