Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minigolfbanan säljs på Blocket

/
  • Sandvikens kommun köpte en minigolfbana som skulle stå vid Parkbadet, men nu är den till salu på Blocket.

Kommunens köp av en minigolfbana blev inte så bra som man hoppats. Eftersom det inte finns någon plats för banan säljs den nu på Blocket. Plötsligt har också priset gått upp. Kommunen vill ha 20 000 kronor mer än vad man köpte den för.

Annons

Tanken var god, en minigolfbana vid Parkbadet. Men den nödvändiga markberedningen skulle ha blivit för dyr och planerna lades i malpåse.

Efter det har kultur- och fritidsförvaltningen försökt hitta en annan plats för banan och ett tag var Göransson Arena en tänkbar plats. Fredrik Granting minns dock inte riktigt vad som hände i frågan.

– Vi förde en dialog med kommunen i vintras, men det visade sig att det var mer arbete än vad jag trodde med den. Sedan har vi ingen möjlighet att förvara den hos oss. Från vår sida kan det ha fallit på att det krävdes för mycket resurser och logistik.

När arenan är ute ur bilden verkar inga andra lösningar finnas och minigolfbanan har nu dykt upp på säljsajten Blocket. Men priset har plötsligt stigit. Den bana som köptes för 75 000 kronor säljs nu för 95 000 kronor.

Kultur- och fritidsförvaltningens chef, Bo Eriksson bekräftar att banan är till salu, men att uppdraget att sälja den ligger hos Parkbadet.

– De har fått i uppdrag att sälja minigolfbanan. Jag har inte så mycket mer att säga om det. Vi har 75 000 kronor som riktmärke. Men Parkbadet har satt priset.

Kari Tryde som är chef på Parkbadet säger att de har uppdraget att sälja den, men hävdar att priset har bestämts av kultur- och fritidskontoret.

– Det var Bo Eriksson som sa vilket pris vi skulle sätta. Men det har varit en del lagerkostnader, där banan har förvarats.

Mer läsning

Annons