Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt nekar till våldtäktsförsök

SANDVIKEN I går hölls rättegången mot den 37-årige man som misstänks för att ha försökt våldta en 22-årig kvinna vid Västerbergs folkhögskola i Storvik i februari i år.Mannen förnekar brott.

Annons
Kvinnan och mannen bodde vid tillfället grannar. På lördagskvällen var det fest på skolområdet. Kvinnan berättade själv i tingsrätten att hon blev mycket berusad.
På natten började hon må dåligt och blev tvungen att kräkas. Efter en stund hjälptes hon hem av några personer, bland annat 37-åringen. Kvinnan somnade i sin säng medan de andra återgick till festen.

Senare på natten vaknade hon av att mannen stod på knä över henne och försökte våldföra sig på henne, berättade hon. Han slet av henne pyjamasen och på ett våldsamt sätt ska han ha försökt utsätta henne för olika sexuella handlingar.
I rätten kunde åklagaren visa upp en söndersliten pyjamas och bilder på flera blåmärken på armarna och nacken.
Mannen förnekar att han skulle ha försökt göra henne illa. Han gick in till henne på natten för att se att hon mådde bra, sa han.
När han klappade henne på kinderna för att se om hon var vid medvetande vaknade hon upp och började anklaga honom, berättade han.
Mannens sambo tror på sin pojkväns berättelse efter det att hon gått in till kvinnan på natten för att försöka lugna ner henne.
Dom i målet faller den 19 december.
Johan Pihlblad
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se


Mer läsning

Annons