Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna vill satsa på de utsatta

Under de senaste tio åren har försörjningsstödet ökat med 83 procent i Sandviken. Nu uppmanar Moderaterna kommunen att utöka arbetet för de utsatta.

Annons

Samla resurser inom försörjning för att möta de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det skriver Riitta-Liisa Björk, M, i en interpellation till kommunalrådet Peter Kärnström, S.

Hon skriver att sociala företag tillvaratar och utvecklar människors förmågor utifrån deras egna förutsättningar. Hon menar också att företagen, som etableringsform har visat sig kunna bidra till att skapa arbete för de människor som hamnat längst bort från arbetsmarknaden.

Förra året fick 1 122 hushåll i Sandviken försörjningsstöd. 2010 hade kostnaden för försörjningsstöd ökat med 83 procent, jämfört med år 2000, och landat på nästan 50 miljoner kronor om året.

Hon avslutar med att ställa tre frågor till Peter Kärnström där hon vill veta vilka möjligheter det finns i kommunen för de som i dag har svårast att ta sig in på den ordinarie arbetsmarknaden.

Hon frågar också Kärnström hur han ser på socialt företagande som etableringsform i kommunen och vad han tänker göra för att man ska kunna känna stolthet över att ha en arbetsmarknad som är öppen för alla.

Mer läsning

Annons