Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystiska fall av skadegörelse

Gärningsmän försökte forcera ytterdörrarna till två lägenheter i Sandviken och Storvik i förrgår kväll. I ett av fallen flydde lägenhetsinnehavaren ut genom fönstret.

Annons

Det första larmet kom vid 21-tiden och handlade om att gärningsmän försökte forcera ytterdörren till ett flerfamiljshus i Storvik. När de väl hade tagit sig in i trapphuset blev nästa mål en av lägenhetsdörrarna.

Enligt polisanmälan flydde lägenhetsinnehavaren då ut genom fönstret. När polisen anlände noterades bland annat att titthålen i övriga lägenhetsdörrar på våningsplanet hade tejpats för.

En och en halv timme senare kom ett nytt larm, men med samma innehåll. Någon försökte bryta upp en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus i Vallhov, Sandviken.

Polis kallades till platsen och även där visade det sig att grannarnas titthål hade tejpats för. Den drabbade lägenhetsinnehavaren hade dock ingen lust att prata med polisen.

Polisen sätter brotten i samband med varandra eftersom de skedde inom en begränsad tid och tillvägagångssätten var likartade. Rubriceringen är skadegörelse.

Mer läsning

Annons