Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämnder får dela på 11 miljoner

/

Nämnder får miljoner för att stå rustade inför framtiden. Men det är inte alla som får ta del av bidraget.

Annons

Kommunledningen i Sandviken meddelade i går att de föreslår att tre olika verksamheter inom kommunen ska få extra bidrag på sammanlagt 11 miljoner kronor. Fera nämnder och förvaltningar står inför strukturella utmaningar och pengarna ska då hjälpa till att täcka engångs- och omställningskostnader.

– Just nu vet vi att de här verksamheterna har flaggat för att de behöver extra medel. Vi vet att de andra nämnderna också har ett behov, men i dagsläget vet vi inte vilket behov de har. Det här är etapp 1, säger Peter Kärnström, kommunalråd.

Han menar att bidragen till de aktuella verksamheterna ska hjälpa dem att stå bättre rustade inför framtiden. Enligt förslaget får kunskapsnämnden 7,5 miljoner för att bland annat anpassa organisationen inom gymnasieskolan så att nämnd och verksamhet har ett bättre läge inför nästa år.

Kultur- och fritidsnämnden får 1,5 miljoner för att inte föreningsbidragen ska påverkas negativt av bland annat ombyggnationen av Parkbadet.

Det sista anslaget på två miljoner går till underhåll och drift av gatubelysning.

– De behöver pengar för att kunna fortsätta det periodiska underhållet och för att kunna betala elkostnader och nya gatulampor, säger Peter Kärnström.

Han förklarar att det bland annat är ökade skatteintäkter som gör det möjligt för kommunstyrelsen att skjuta till extra pengar.

Ett förslag till kommunfullmäktige kommer också att läggas fram i maj. Det går ut på att man vill flytta 14 miljoner av skattemedlen till kommunstyrelsen. Detta för att de ska kunna ha friheten att fatta beslut om liknande bidrag till andra nämnder om det blir aktuellt.

Mer läsning

Annons