Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Navet förstört vid brand

/

Delar av huset där dagverksamheten Navet låg totalförstördes i en brand. Oroliga människor som haft en fast och trygg punkt där sökte sig i går till brandplatsen.

– Fotoalbum och presenter som jag gjort till mina barnbarn är borta, säger Ewa Thörnros.

Annons

Strax efter midnatt natten till måndag larmades brandkåren till ett hus på Stationsgatan. Vid ankomsten några minuter efter larmet visade sig branden vara kraftig i delar av huset.

Dessutom fanns obekräftade uppgifter att en eller flera personer kunde befinna sig inne i den brinnande fastigheten. Men rökdykare som sändes in i byggnaden hittade inga människor.

När branden var släckt kunde räddningstjänsten söka igenom byggnaden noggrant och blåsa faran över – ingen människa kom till skada i branden.

Vad som fick det att börja brinna blir nu en fråga för polisens tekniker att besvara.

Av förloppet att döma verkade det ha börjat i köket i verkstadsdelen på huset, som rymmer Navet, en dagverksamhet för människor med något handikapp eller funktionsnedsättning.

Några av de som haft en fast punkt de känt sig trygga med kom under förmiddagen i går till brandplatsen för att hjälpa till att bära ut möbler och andra föremål som gick att rädda. Eller bara för att med egna ögon se om det var sant.

Ewa Thörnros har under lång tid kommit till Navet.

– Allt som jag har gjort är borta.

Hon och andra som kom hit gjorde olika arbeten i verkstaden, många har sysslat med textilier.

– Jag höll på med fotoalbum till mina barnbarn och hade många framkallade bilder därinne. De är borta nu, väck, säger Ewa Thörnros.

Fortfarande i går på dagen bevakades brandfastigheten av väktare från Securitas. De skulle förhindra att tjuvar drog nytta av att man enkelt kunde ta sig in i huset via trasiga fönster.

Mer läsning

Annons