Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är grävskopan i marken

/
  • Tillbyggnaden kostar sammanlagt 120 miljoner kronor och breder ut sig på 3000 kvadratmeter.
  • Klas Forsström, vd för Coromant tog det första spadtaget under måndagen. Han gjorde det på Sandviks vis – med grävmaskin.
  • Så här ska det se ut när den nya anläggningen färdig under hösten 2014. – Med den här investeringen ser vi vilket förtroende Sandviks styrelse har för Coromant och det här handlar om att bygga vidare på något viktigt, säger Klas Forsström.

På måndagen påbörjade Sandvik Coromant sin senaste satsning. På 3000 kvadratmeter vid Mossvägen ska en ny anläggning breda ut sig.

Annons

– Jag har förstått att jag ska få uppfylla en pojkdröm här i dag. Men här gör vi det rejält och sätter skopan i marken. Håll i er! sa vd:n Klas Forsström.

Därefter hoppade han in i en grävmaskin och premiärgrävde där anläggningsarbetet nu inleds. Hela projektet beräknas ta ett och ett halvt år och när allt står klart har Sandvik Coromant fått en ny prototypverkstad för hårdmetallverktyg och ett nytt produktivitets- och applikationscenter.

Hela investeringen ligger på 200 miljoner kronor, men då innefattar det en satsning på 80 miljoner kronor i Kina med bland annat ett applikationscenter.

– Det centret är för den marknaden. Det är ett sätt för oss att komma närmare våra kunder och är en utveckling av vår närvaro i landet.

Men trots satsningen i både Sandviken och Kina blir det inga nya jobb. Klas Forsström säger att företaget klarar sig med den befintliga personalen.

I den nya anläggningen kommer bland annat nya verktyg att utvecklas i samråd med Coromants kunder. Men det kommer också satsas stort på en viktig del av verksamheten – besök. Både kunder och personal ska kunna erbjudas en utökad möjlighet att få demonstrationer och utbildning.

– Vi tog emot fler än 400 besök förra året och kunderna förväntar sig det bästa när de kommer hit. Besöken gör det lättare för våra kunder att förstå och se vad vi gör, säger Klas Forsström.

Besöksverksamheten är en stor del inom produktområdet och ska ses som en stor konkurrensfördel.

– Vi är ledande i världen på det här och sätter standarden för besöksverksamhet. Det ska vara en upplevelse när våra kunder kommer hit.

Anläggningen i Sandviken kommer att bli klar i olika omgångar. Projektledaren Lars Kock räknar med att den första etappen ska vara klar i september i år. Då ska prototypverkstaden stå klar och personal kunna flytta in.

Mer läsning

Annons