Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu byggs Scorpions scen

Arbetet med att rusta Göransson Arena inför den stora rockfesten i morgon är i full gång. Och det krävs massor av inhyrd personal för att ro i hamn ett evenemang av den här digniteten.

Annons

I går var det febril aktivitet i Göransson Arena för att få upp scenen som hade kommit. Man räknar med att cirka 75-80 personer är inblandade i olika byggnationer inför morgondagens show.

Men för att klara av arbetet inför och under evenemanget räcker knappast arenans egen personal. Utöver de som är fast anställda räknar man med att man hyrt in ungefär 350 personer extra.

– Det kanske inte alla tänker på men en trevlig sida av det här är ju hur mycket jobb som skapas, och de flesta är från trakten, säger Vencke Yaman som är projektledare för evenemangen på Göransson Arena.

Av de 350 jobbar 150 med bar och servis, 80 i garderober, 50 är evenemangsvärdar, 42 ordningsvakter, nio chaufförer, fem i köket, fem är logevärdinnor och fem bodyguards.

För att köra allt material med scen, ljud och ljus till arenan krävs sju långtradare samt diverse mindre transporter. Det kommer att hängas upp sju ton teknik i taket vid scenen.

Arenan kommer att få en 120 meter lång bar, 650 meter kopplade så kallade ”cykelstaket” samt 300 meter kravallstaket framför scenen.

Mer läsning

Annons