Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får cheferna betala

/

Efter alla turer med vidlyftig representation och tvivelaktiga reseräkningar inom Sandviken energi fick vd och styrelseordförande avgå i slutet av förra året. Nu måste de också betala tillbaka för att slippa förmånsbeskattning.

Annons

Det är privatgranskaren Tomas Roslunds genomgång av energibolagets representation, reseräkningar och traktamenten som ledde fram till att vd:n Alfons Kubulenso och styrelseordförande Jan Davik fick avgå i slutet av förra året.

Styrelsen för bolaget lät även en oberoende revisionsbyrå göra en granskning och utifrån den har nu åtgärder vidtagits. Dessa åtgärder innebär att de personer som har representerat på felaktigt sätt nu kommer att bli återbetalningsskyldiga för det som anses vara orimligt.

– Vi har haft en diskussion med revisionen och utifrån deras rekommendation har vi beslutat fakturera de kostnader som annars skulle ligga till grund för förmånsbeskattning, säger Ann-Katrin Sundelius, kommundirektör och tillförordnad vd i energibolaget.

Det mödosamma arbetet med att gå igenom dessa fakturor, för att reda ut vilka delar som är orimliga, har nu påbörjats och kommer förhoppningsvis att vara klart under våren. Hur stora summor det handlar om kan Ann-Katrin Sundelius inte säga i dagsläget.

– Varenda faktura måste granskas och en slutsumma kommer visa sig först när arbetet är slutfört.

Mer läsning

Annons