Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns en köpare till skandalhusen

/
  • Hyresgästföreningen har gjort bedömningen att danskägda K/S Sweden Real Estate Portfolios fastigheter i Österfärnebo och Gysinge är i så dåligt skick att tvångsförvaltning är ett måste.
  • – Det känns tråkigt att de aldrig har fixat någonting. Många är besvikna. Vi har ju inte ens haft regelbunden snöskottning. Det är tråkigt, folk trivs ju här i området, sa hyresgästen Anders Mosell till GD i mars.

Allt tyder nu på att skandalhusen i Österfärnebo och Gysinge får en ny ägare.

– Det är en lokal aktör som vill satsa på långsiktigt ägande och upprustning, säger Johanna Stenmann på advokatbyrån som företräder ägaren K/S Sweden.

Annons

Hyresgästföreningen har gjort bedömningen att danskägda K/S Sweden Real Estate Portfolios fastigheter i Österfärnebo och Gysinge är i så dåligt skick att tvångsförvaltning är ett måste.

Ansökan lämnades in till hyresnämnden i mars och Sandvikenshus lovade att förvalta fastigheterna om nämnden gick Hyresgästföreningen till mötes om tvångsåtgärder.

Men nu ser det ut att inte behöva gå så långt.

Enligt Johanna Stenmann på advokatbyrån Trädgårdh i Malmö, som företräder K/S Sweden, är en försäljning i det närmaste klar.

En lokal köpare finns och parterna är överens.

– Det som återstår är att ett villkor måste uppfyllas, säger Johanna Stenmann, som räknar med att affären kan göras klar på måndag då en förhandling sedan tidigare är inplanerad hos hyresnämnden.

För hyresgästerna kan försäljningen bli ett lyft, i alla fall om uppgifterna om att upprustning väntar stämmer. Att det skulle bli sämre verkar osannolikt.

– Jag och mina kollegor gjorde en besiktning och det fanns så stora brister att det inte fanns något alternativ förutom tvångsförvaltning. Det såg förskräckligt ut. Sedan berättade bolagets svenske förvaltare att det inte finns några pengar i fastighetsbolaget, sa hyresgästföreningens jurist Patrik Esfandi till GD i slutet av mars.

– Det känns tråkigt att de aldrig har fixat någonting. Många är besvikna. Vi har ju inte ens haft regelbunden snöskottning. Det är tråkigt, folk trivs ju här i området, sa hyresgästen Anders Mosell vid samma tillfälle.

Mer läsning

Annons