Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar fem festkvällar

/

På fredag drar jubileumsfesten för Sandviks anställda igång och på scenen i Göransson Arena kommer några av Sveriges största stjärnor att stå. Eller vad sägs om Måns Zelmerlöw, Jerry Williams och Lotta Engberg?

Annons

Det handlar om fem jubileumsfester där mellan 2 500 och 3 000 Sandvikanställda per kväll ska underhållas och serveras trerättersmiddag.

Jubileumsgeneralen Anders Wallin, som själv kommer att fungera som konferencier under festkvällarna, är fåordig men klart är att några av de tyngsta namnen ur den svenska artisteliten kommer att stå på scenen. Förutom de ovan nämnda kommer ytterligare några artister att medverka, artister som Anders Wallin betecknar som ”up and coming”.

Anders Berglund kommer att vara kapellmästare.

– Det blir ett stort artistuppbåd och där finns även juniorartister, säger Anders Wallin.

Anders Wallin vill inte avslöja vad festligheterna i Göransson Arena kostar Sandvik.

Kommer alla artister att uppträda alla fem kvällarna?

– Absolut!

De Sandvikanställda kommer att bussas från 13 olika orter och några, de som kommer längst ifrån, flygs till Sandviken. Två av Sandviks svenska enheter, Svedala och Halmstad, firar på hemmaplan.

Även om de flesta bussas hem efter respektive festkväll är det många som blir kvar. Hotellen i Gävle/Sandviken-området upplever goda tider.

– Maj är en bra månad. Vi har en hel radda kongresser och naturligtvis spelar Sandviks jubileum en stor roll, helt klart, säger Elisabeth Hugg, projektledare på Gävle Convention Bureau, som i går ringde runt och kollade bokningsläget på några av de största hotellen i området.

– Ett av de stora hotellen har hyrt ut alla sina 464 rum när Sandvik har ett studentevenemang den 1 juni, säger hon.

Efter jubileumsfesterna följer nästa programpunkt i 150-årsfirandet – ”Framtidsdagarna” mellan den 26 maj och 3 juni. Då visar Sandvik upp framtidens teknikområden och företagets kopplingar till dessa. Olika dagar är reserverade för olika kategorier, som studenter, Sandvikpensionärer och allmänheten.

Mer läsning

Annons