Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny krögare är på gång

Efter sommaren ska kontraktet om Kanalkiosken vara klart. En av de som vill ha det är Patrik Eriksson som driver Högbo Golfrestaurang.

– Jag skulle verkligen vilja göra det, säger han.

Annons

I förrgår träffade Sandvikenhus fem krögare som är intresserade av att driva restaurang i den gamla Kanalkiosken på Barrsätragatan. Av de fem valdes Aldo Truffini, Högbo Golfrestaurang och Sandvikens Hotell & Restaurang AB ut som lämpliga kandidater.

– Det var jätteintressant, de var jättebra alla tre och nu får de till slutet av augusti på sig att ta ställning till om de vill gå vidare, säger Jenny Glumoff, kommunikations- och marknadschef på fastighetsbolaget.

Vad de tre kvarvarande nu har att ta ställning till är om de vill ställa upp på de förutsättningar som Sandvikenhus har och om de kan finansiera en etablering.

Patrik Eriksson, som driver Högbo Golfrestaurang med sin fru Maria Bäfver, hade ännu inte fått beskedet när GD ringde i går, men han blev glad när nyheten nådde honom.

– Det kändes bra när vi träffades, Sandvikenhus kan bli en bra hyresvärd. Nu har vi fått förutsättningarna och ska räkna på om det går, säger han.

Han berättar att om det ska fungera får det inte vara för höga månadskostnader eftersom den hyresgäst som får kontraktet bara får ett tomt skal och måste inreda och ordna med ett kök.

– En ugn kan ju kosta mellan 50 000 och 80 000 kronor. Men vi får ta in anbud på kök innan vi bestämmer oss om vi ska gå vidare med det här. Det känns som ett bra projekt i grunden, men man vill ju att det ska vara ekonomiskt försvarbart också. Men det skulle kunna bli bra om vi får göra som vi har tänkt oss. Jag skulle verkligen vilja göra det, säger han.

Mer läsning

Annons