Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skolchef i Sandviken

/

Eva Simonsson blir tillförordnad skolformschef efter Magnus Höijer som valt att ta tjänstledigt. Det blir en erfaren rektor med delaktighet som ledord och ett öga för kvalitet som tar över.

Annons

Eva Simonsson är i dag rektor för Träningsskolan, särvux och gymnasiesärskolan. Hon har varit rektor i Sandviken i tolv år och inför sin nya roll som skolformschef har hon ett ledord.

– Delaktighet är viktigt för mig. Jag kommer inte göra det här själv. Det finns en ledningsgrupp med rektorer, biträdande rektorer och gymnasieskolans intendent som jag arbetar med. Sedan har vi en kompetent personal. Så jag vill ha delaktighet i alla led, säger hon.

Det är en rad uppdrag som ingår i hennes nya tjänst. Men hon lyfter speciellt fram två områden som fokus kommer att ligga på.

– Ekonomin är huvuduppdraget. Men mitt skötebarn i alla mina uppdrag är kvalitet. Så vid sidan om de ekonomiska frågorna är kvalitetsarbetet ett viktigt område.

Eva Simonsson kommer att vara tillförordnad till och med den 31 mars nästa år, då Magnus Höijers tjänstledighet går ut. Hon kommer att ha kvar yttersta ansvar för sitt tidigare uppdrag, men Anna-Karin Broström som är lärare och enhetsledare på gymnasiesärskolan kommer att gå in som biträdande rektor.

Mer läsning

Annons