Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utbildning tar in 30 elever i månaden

/

Utbildningsföretaget Competens startar en utbildning i verkstadsteknik i Sandviken. Mellan 15 och 30 personer per månad erbjuds plats på de cirka 30-50 veckor långa utbildningarna.

Annons

Competens har, som GD kunde berätta redan i går, vunnit Arbetsförmedlingens senaste upphandling om utbildning inom verkstadsteknik och svets- och plåtbearbetning. Uppdraget är värt cirka 210 miljoner kronor och innebär nyetablering på 16 orter, däribland Sandviken.

Företaget finns sedan den 2 januari på plats i lokaler som ligger i anslutning till Centrum för vuxnas lärandes, CVL:s, verksamhet i Lövbacken. Tanken är att närheten till CVL ska skapa synergieffekter, enligt Competens chef Johan Sunnvius.

Att det handlar om just verkstadsteknik är en anpassning till den lokala och regionala arbetsmarknaden, där matchningsproblematiken är stor.

Enligt Johan Sunnvius handlar det ofta om att ”det lilla” saknas.

– Många kommer från andra länder och kanske bara behöver justera vissa bitar för att kunna jobba i Sverige, säger han.

Två yrkeslärare har anställts i Sandviken.

– Varje elev får en individuell studieplan så att man inte behöver läsa om något man redan kan och för att spetsa in utbildningen. Man ska bli så redo som möjligt för den lokala arbetsmarknaden. Därför kan utbildningen variera i längd, men den ligger normalt på 30-50 veckor.

Mer läsning

Annons