Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya branden en kalldusch för SMT

I tisdags drabbades stålforskningen på Sandvik Materials Technology, SMT, i Sandviken av en brand. Skadorna blev relativt små men händelsen innebar ändå ett nytt bakslag för det olycksdrabbade företaget.

Annons

Enligt SMT-ledningen är det säkerheten som är allra viktigast i det förändringsprogram som håller på att genomföras inom affärsområdet. Bakgrunden till det är en svart olycksstatistik med ett flertal bränder och en dödsolycka i Sandviken under 2011.

Därför var branden i tisdags i stålforskningens byggnad på industriområdet extra oönskad.

Branden, som tros ha börjat i samband med att hantverkare utförde arbeten på byggnadens tak, hann bli fullt utvecklad innan räddningstjänsten kunde släcka.

Enligt Ulrika Porath, kommunikatör på SMT, får händelsen inga andra konsekvenser än att säkerhetsarbetet fortsätter, med oförminskad styrka.

– Det här visar ju bara ytterligare att det är ett jätteviktigt arbete som görs inom det här området, säger hon.

Hur den brandrisk som kommer av att hantverkare arbetar med elverktyg i miljöer med antändligt material hanterades ska en intern utredning ge svar på.

Branden är även anmäld till Arbetsmiljöverket och till polisen. Någon brottsmisstanke finns dock inte.

– Vi ska också komma ihåg att än så länge så vet vi inte säkert vad orsaken var, säger Ulrika Porath.

Ett 40-tal personer arbetar i den byggnad som fick evakueras. Även en intillliggande byggnad tömdes på personal. Senare under tisdagen kunde de anställda komma in och hämta personliga saker och annat de behövde ha med sig.

I går var verksamheten i gång som vanligt.

– Det blev inte så stora skador att det påverkar verksamheten. Det brann i ett fläktrum uppe på vinden men det är ett isolerat rum och det gjorde att branden också isolerades. Men ett annat fläktrum en våning ner skadades också.

Mer läsning

Annons