Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya inlägg i skolbråk

Sandvikens kommuns yttrande till Skolinspektionen innehöll efterhandskonstruktioner, anser föräldern som anmälde kommunen.
Kommunen håller inte med, enligt ett nytt yttrande.

Annons

Ärendet gäller en elev på Kungsgårdens skola. Föräldern ansåg bland annat att det fanns brister i den egenvård som eleven är beroende av – och som skolans personal ska sörja för – och gjorde därför en anmälan till Skolinspektionen.

Sandvikens kommun svarade men föräldern ansåg att svaret hade sådana brister att det måste kompletteras med ett nytt yttrande. Bland annat menade föräldern att kommunen tillfört efterkonstruerad dokumentation.

Nu har ännu ett yttrande från kommunen kommit in till Skolinspektionen och där förnekas att man ändrat i dokumenten på det sätt det framställs i anmälan, men erkänner samtidigt att information tillförts.

”Huvudmannen har granskat elevdokumentationen och bedömt att delar av dessa varit bristfälliga och att handlingarna skulle skrivas om utan att information om ärendet går förlorad”, står det i yttrandet som undertecknats av skolchefen Göran Isberg.

Anmälaren hävdar också att skolan genomfört observationer av eleven utan att vårdnadshavarna vetat om det. Det bemöts med att skolans specialpedagog har till uppgift att göra observationer av elever och klasser, men att vårdnadshavarna alltid kontaktas om observationerna leder fram till ytterligare åtgärder.

Kommunen anser att skolan hanterat ärendet enligt de riktlinjer som finns.

Mer läsning

Annons