Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt besökscentrum i Gysinge

/
  • De vackra  rummen i det gamla stallet i Gysinge putsas upp. Den 27 maj öppnas besökscentrumet och då ska man kunna äta enklare rätter i baren, spela dart och handla i en Kosta-Bodabutik.

Bar, biljard, badtunnor och bastu ska locka gäster till Gysinges nya besökscentrum som öppnar den 27 maj. I går blev det också klart att Kosta-Boda öppnar en butik i huset.

Annons

I det gamla stallet, med 1866 i järnsiffror på fasaden, muras, målas och spikas det för att allt ska stå klart till öppningen. Hit ska turister och konferensdeltagare komma för att få information om Gysinge men också för roa sig och koppla av.

Per-Arne Engblom som är ansvarig för verksamheten hoppas också på att lokalbefolkningen ska komma till lobbyn och ta en fika eller en enkel rätt i baren, kasta pil eller spela biljard.

Ett kort stenkast utanför huset, nere vid vattnet planeras bastu och badtunnor. Så småningom ska det också bli ett vigselrum i anslutning till huset och värdshuset.

Att Kosta-Boda öppnar en butik med utvalt sortiment som ska passa in i miljön, blev klart på tisdagen.

I övervåningen på det gamla stallet ligger kontorsrum på rad. Här byggs det också men redan i dags sköts verksamheten härifrån och här har även ägaren till Gysinge Bruk, Ulf Berghäll sitt kontor. När besökcentret är i full gång i sommar räknar man att ett 20-tal personer ska arbeta där.

Mer läsning

Annons