Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obehag efter kuppen mot Guldfynd

/

Guldfynd på Köpmangatan i Sandviken håller stängt under onsdagen efter den fräcka kuppen i går kväll.

En anställd i en närliggande butik känner obehag efter händelsen.

– Men jag tycker mest synd om de på Guldfynd.

Annons

Det var vid 17-tiden på tisdagskvällen som tre maskerade män kom in i Guldfynds butik, krossade några glasmontrar och försåg sig med smycken för att sedan lämna butiken igen. Några hot uttalades inte och några vapen syntes inte till.

Personalen i en närliggande butik fick snabbt klart för sig vad som höll på att hända och larmade 112. En av de anställda, som vill vara anonym, har en olustkänsla i kroppen dagen efter.

– Lite obehagligt känns det i och med att det var så nära. Men jag tycker mest synd om de på Guldfynd.

– Jag skulle precis gå av mitt skift och höll på att byta om, så jag såg inte när det hände.

Men det var det andra som gjorde.

– Det var jättemånga som stod här ute och iakttog.

På Guldfynd fanns tre anställda i butiken när kuppen genomfördes och enligt uppgift mår de efter omständigheterna bra dagen efter.

När förövarna lämnat Guldfynd ska de ha sprungit i riktning Folkets hus på Köpmangatan för att sedan vika av in mot parkeringshuset i korsningen Köpmangatan/Smedsgatan.

Under onsdagsförmiddagen fortsatte polisen sin utredning. Men hittills är spåren få och polisen vänder sig nu till allmänheten och vill få in vittnesuppgifter.

– Det är tre gärningsmän enligt de vittnesuppgifter vi har fått in. Det är folk som har ringt in och sett dem. Men vi utesluter inte att det kan finnas fler personer inblandade, säger Mats Reineblom, polisens handläggare.

I dagsläget är det oklart hur mycket smycken gärningsmännen fick med sig. Personalen på Guldfynd jobbar under onsdagen med att göra en sammanställning över vad som är stulet. Polisen har även genomfört en första brottsplatsundersökning.

– Det har gjorts en grundläggande teknisk undersökning, men än så länge har vi bara fått en muntlig genomgång av den och det har inte kommit fram något nytt. Men det kan bli aktuellt med en större teknisk undersökning.

Polisen uppmanar nu personer som har sett något eller har annan information kring kuppen mot Guldfynd att ringa 11414.

Mer läsning

Annons