Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen ställer sig upp för Ria

Oppositionen i Sandviken ställer sig frågande till vad som ska hända med Rias besökare när verksamheten nu har stängt. På måndagen skickade politikerna ett öppet brev till individ- och familjeomsorgsnämndens ordförande.

Annons

Brevet som skickades till Renate Almén under gårdagen är undertecknat av Carl-Ewert Ohlsson, C, Nils Gunnar Kempe, Fp, Mikael Rosén, V och Leif Jönsson, Kd.

Nils Gunnar Kempe säger att brevet är deras sätt att driva opinion i Ria frågan.

– Det är viktigt att vi får svar från kommunen, hur de ställer sig till det här. Men det är också viktigt att vi får svar från stiftelsen om hur de har kunnat agera som de har gjort. De borde känna mer empati för de utsatta människor som drabbas.

När stiftelsen nu har dragit tillbaka sitt stöd borde kommunen gå in och täcka upp, menar Kempe. Han hänvisar till kommunstyrelsens konto för oförutsedda händelser som ett alternativ. Att kommunen agerar nu blir också billigare i längden, säger han.

– 600 000 kronor är mycket pengar för Ria, det är det inte för kommunstyrelsen. Det blir en större samhällskostnad på sikt om vi inte gör någonting nu.

Renate Almén hade under måndagen inte tagit del av brevet. Men eftersom att det inte är en kommunal verksamhet har individ- och familjeomsorgsnämnden inget ansvar. Hon säger också att det inte finns några möjligheter för nämnden att stödja verksamheten ekonomiskt. De kan inte heller utgöra den plattform som Ria har varit.

– Vi har inte de pengarna. Vi har inte heller den sociala mötesplatsen att erbjuda. Men det finns många andra organisationer som har det och jag hoppas att de pratar ihop sig nu och ser vad de kan göra.

Mer läsning

Annons