Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionsrådets skuld gick till kronofogden

/

Den politiske vilden och ­oppositionsrådet i Sandviken, Jesper Lind, har en skuld på 265 000 kronor till kronofogden.

– Nu har vi gjort upp en avbetalningsplan och kravet har dragits tillbaka, säger han.

Annons

Jesper Linds skuld är uppdelad på tio fordringsägare. Men med hjälp av en uppgörelse med kronofogden ska han nu betala av allt under de kommande åren. Någon utmätning av hans oppositionsrådslön på knappt 20 000 kronor är därmed inte aktuell.

– Det finns en anledning till att det har blivit så här men det är väldigt privata skäl som ligger bakom. Jag har kämpat hårt och därför känns det bra att vi har gjort upp en plan, säger han.

Läraren Jesper Linds politiska karriär är av det märkligare slaget. Han kom in i kommunfullmäktige på ett Sverigedemokratiskt mandat och blev sedan vald till oppositionsråd efter en kuppartad omröstning i fullmäktige. Några sympatier för Sverigedemokraterna har han inte, säger han, men hans namn skrevs på en SD-valsedel av en av hans elever.

Jesper Lind uppmärksammades också när han blev avstängd från jobbet som lärare på Baggium efter att ha slagit larm om missförhållanden på skolan.

Nu berättar han att han ska sluta som lärare och satsa fullt ut på politiken – om inte hans betalningsproblem sätter käppar i hjulet.

– Det vore synd om det skulle hindra mig från att jobba politiskt, säger han.

Mer läsning

Annons