Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionsrådets skuld ökar

/

Oppositionsrådet Jesper Lind hade i höstas en skuld på 265 000 kronor till Kronofogden. Han sade sig då ha gjort upp om en avbetalningsplan. Men nu ligger skulden på 311 000 kronor.

Annons

I höstas skrev Gefle Dagblad att den politiske vilden Jesper Lind hade skulder till tio fordrings- ägare. Han hävdade att han gjort upp om en avbetalningsplan och att det därför inte skulle bli fråga om någon utmätning på de drygt 20 000 kronor som han fick i lön som oppositionsråd i Sandvikens kommun.

– Det finns en anledning till att det blivit så här men det är privata skäl som ligger bakom. Jag har kämpat hårt och därför känns det bra att vi gjort upp en plan, sade han till GD den gången.

Men nu visar det sig att hans skuld ökat till 311 000 kronor. 5 000 kronor handlar om studieskulder och resterande belopp är inkassokrav från privata fordringsägare.

Nu har det också gjorts en utmätning på hans lön. Drygt 3 500 kronor kommer att dras av per månad till Kronofogden.

Jesper Lind kom in i fullmäktige på ett Sverigedemokratiskt mandat och valdes till oppositionsråd efter en kuppartad omröstning i fullmäktige.

Han rönte också stor uppmärksamhet när han stängdes av från jobbet som lärare på Baggium efter att ha slagit larm om missförhållanden på skolan.

Gefle Dagblad har förgäves sökt Jesper Lind för en kommentar om skulden till Kronofogden.

Mer läsning

Annons