Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orädd björn lockar nyfikna

/
  • Mats Hedblom och Stig Olsson spanar efter björn.
  • En hel del nyfikna bilister stannar sina bilar vid vägkanten mellan Järbo och Kungsfors. De spanar ut över åkern i hopp om att få syn på björnen som synts till i närheten. På måndagkvällen höll den sig dock undan.

De står och spanar på en havreåker mellan Järbo och Kungsfors. Hoppet är att få se en björn.

Annons

Mats Hedblom från Årsunda såg en björn på åkern i lördags.

– Jag var ute och övningskörde med ett av barnen och såg att många stannat till på vägen. Vi undrade vad de tittade på, men när vi stannat såg vi en liten björn som gick och betade havre, berättar han.

– Det var intressant för jag har aldrig sett en vild björn tidigare. Men egentligen är det inte riktigt bra att björnen blir van vid människor. Det var många som stod och tittade på den på kanske 60 meters håll och den reagerade inte på det, berättar han.

I går kväll var han tillbaka tillsammans med Stig Olsson, men den här gången hade de ingen tur. Björnen visade sig inte.

Enligt uppgift kan det vara två björnar som uppehåller sig vid havreåkrarna intill väg 542 mellan Järbo och Kungsfors. Björnen eller björnarna kommer fram på morgonen och i skymningen för att äta havre och har blivit en attraktion som fått många att åka ut och försöka få en skymt.

Mer läsning

Annons