Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osämja efter årsmöte

/

Det blåser inom Folkpartiet i Sandviken. I tisdags hölls årsmöte där delar av partiet försökte avsätta styrelse och oppositionsråd, men utan framgång. Men ett extra medlemsmöte är planerat för att åter lyfta frågan.

Annons

Inför budgetarbetet 2011 blåste en konflikt upp i Folkpartiet i Sandviken. En del av partiet, med Dragan Perkovic i spetsen, lade fram förslag till budgetramar med Moderaterna och Kristdemokraterna. Samtidigt skrev Nils-Gunnar Kempe under ett förslag tillsammans med Centerpartiet.

Enligt Dragan Perkovic agerade Nils-Gunnar Kempe och partistyrelsen helt på eget bevåg utan förankring hos medlemmarna när de valde samarbetet med Centerpartiet.

Under ett styrelsemöte i september föreslog han till partistyrelsen att han tillsammans med Per-Ola Grönberg skulle ersätta Nils-Gunnar Kempe som oppositionsråd.

– Jag tycker att ett viktigt beslut som budgetsamarbete ska tas i ett större sammanhang. Samarbetet med Centerpartiet var en kovändning, styrelsen ska inte ta ett sådant beslut när vi har gått till val på att samarbeta med alla allianspartier, sade han till GD då.

Under partiets årsmöte i förrgår kväll försökte Dragan Perkovic tillsammans med sina anhängare än en gång att få till en ändring genom att föreslå ny partistyrelse och nytt oppositionsråd, men utan framgång.

Nils-Gunnar Kempe säger att det står Dragan Perkovic fritt att tycka som han vill, men att han själv har fått fortsatt förtroende står klart.

– Det var en betydande majoritet som röstade ner hans förslag, säger Nils-Gunnar Kempe och fortsätter:

– Det tidigare bråket kring budgetarbetet har jag lagt bakom mig, det hoppas jag att alla andra kan göra också. Det är historia. Politiken måste gå framåt.

Nils-Gunnar Kempe tycker att man försonades under tisdagens sammanträde. Men det håller inte Dragan Perkovic med om.

– Jag står fast vid min kritik. Jag har fått förtroende av medlemmar att föra fram den. Då accepterar jag inte att det sopas under mattan. Vi har tappat två medlemmar på grund av det här och det är två medlemmar för mycket.

GD har också tagit del av en skrivelse som behandlades under tisdagens årsmöte. I skrivelsen lyfter Dragan Perkovic upp att partistyrelsen och oppositionsrådets har decimerat Folkpartiets trovärdighet genom samarbetet med Centerpartiet.

Inom en månad ska ett extrainsatt medlemsmöte hållas, då frågan ska upp på dagordningen igen.

– Kunde vi inte få igenom det här på styrelsemötet får vi ta det på ett medlemsmöte. Nu har vi röstat fram ett extra möte för att ta itu med frågan.

Mer läsning

Annons