Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parul Sharma lämnar Sandvik för Stora Enso

/

Ännu en chef slutar på Sandvik. Den här gången är det företagets högst profilerade medarbetare inom hållbarhetsfrågor, Parul Sharma, som lämnar för ett toppjobb på Stora Enso. Men något missnöje med Sandvik handlar det inte om, fastslår hon.

Annons

Som chef för hållbarhetsarbetet i leverantörsledet har Parul Sharma lyft de så kallade CSR-frågorna – företagens samhällsansvar – på Sandvik. Vid ett flertal tillfällen har hon också utnämnts till en av de mest inflytelserika CSR-personerna i Sverige.

Men nu får Sandvik klara sig utan henne framöver. Den 18 juni börjar hon ett nytt jobb som chef för ”global responsibility” på Stora Enso, detta med titeln ”vice president”. Hon tar med andra ord ett karriärskutt och får dessutom jobba med hållbarhetsfrågorna på en ännu högre nivå.

– De tar verkligen frågan på allvar när de vill lägga upp den på en så här hög nivå, säger hon.

Men det betyder inte att hon är missnöjd med hållbarhetsfrågornas ställning inom Sandvik.

– Sandvik ligger i framkant när det gäller medvetenheten om CSR-riskerna, helt klart, och jag tror faktiskt att med den nya ledningen så kommer CSR-frågorna att lyftas ännu mer än tidigare, säger hon.

GD har tidigare berättat att ett flertal tunga chefer lämnat Sandvik i samband med omorganisationen av företaget men Parul Sharma poängterar att hon inte slutar på grund av missnöje.

Själv har hon gjort sig känd för sin frispråkighet, både internt och externt, men inte heller där finns någon del av orsaken till att hon slutar.

– Snarare tvärtom. Jag har fått enormt mycket stöd här och varje gång jag gått ut och pratat om de här frågorna brett så har de stöttat mig. Jag kommer alltid att minnas respekten jag fått från mina Sandvikkollegor.

När det gäller Sandviks sätt att hantera CSR ser hon egentligen bara ett område där ordentliga förbättringsåtgärder krävs och det är på leverantörssidan, där utvärderingspolicyn behöver bli vassare.

Sandviks informationsdirektör Jan Lissåker beklagar avhoppet men förstår det.

– Hon har fått ett jättebra jobb på Stora Enso. På Sandvik har hon varit en frisk fläkt som lyft de här frågorna till en hög nivå. Hon har skapat ett tydligt fokus på värdet av att jobba med hållbarhetsfrågorna. Vi kommer att sakna henne, säger han.

Någon ersättare är inte utsedd ännu men CSR-arbetet fortsätter, enligt Lissåker.

– Vi har höga ambitioner på det här området.

Mer läsning

Annons