Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pendlare får det bättre?

SANDVIKEN Tåg i Bergslagen vill förbättra för pendlarna. I den nya tidtabellen, som kommer i höst, hoppas man kunna anpassa avgångarna så att de passar så många som möjligt. - Vi för diskussioner med SJ i en positiv anda, säger Tåg i Bergslagens vd Tord Hult.

Annons
I början av januari ska förhandlingarna med SJ om höstens tågtidtabell vara avslutade. Pendlarna är den resekategori som ofta drabbas när tågen är försenade eller, ännu värre, inställda. Det gäller att anpassa trafiken så den passar många olika ressätt, många är beroende av anslutningsbussar.
- Det allra viktigaste är att tågen ska gå, och att de ska gå i tid, säger Tord Hult.

I tre år framåt, till 2006, ska SJ köra tågtrafiken i Bergslagen enligt det avtal som finns. Det finns också en option på trafiken som gäller till 2009, i alla fall enligt Tåg i Bergslagen. Tåg i Bergslagens förre vd, förhandlade nämligen på egen hand bort den förlängning av avtalet som fanns. Det gjorde att han fick sparken i oktober i år. Men bolaget hävdar nu i sina diskussioner med SJ att den förre vd:n inte hade rätt att föra sådana förhandlingar.

Nuvarande vd, Tord Hult, säger att det ännu är för tidigt att säga om bolaget kommer att utnyttja sin option hos SJ.
Tåg i Bergslagen finansieras av fyra länstrafikbolag, varav X-Trafik är ett, och av Rikstrafiken.

Lotta Hildingson

Mer läsning

Annons