Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis attackerades av yxman

/
  • Tjuvarna försökte ta sig ut genom en dörr på baksidan. Men utanför väntade polisen.

(Uppdaterad 11.03) Polisen tvingades avlossa varningsskott när en man attackerade dem med en yxa.

Annons

Natten mot måndag bröt sig fyra personer in på ICA Årsunda. När polisen kom till platsen var tjuvarna fortfarande kvar. En person greps och tre flydde. Polisen kände sig också tvungen att skjuta ett varningsskott när en av tjuvarna hotade dem med en yxa.
Det var strax efter midnatt som fyra personer tog sig in på ICA Årsunda. De klättrade upp längst en stege på ytterväggen och bröt upp en vindsdörr på taket. De försökte sedan ta sig in i butiken genom att hugga upp innertaket. Något som inte gick så bra till en början.
– Det är fyra hål i innertaket. De försökte ta sig in på flera ställen till en början, utan att lyckas. Men till slut gjorde de det, säger David Pettersson, butiksägare.
Enligt personalen i butiken var det en någon som bor i närheten av butiken som hade sett vad som hände och ringt polisen. Därmed hann de dit medan tjuvarna fortfarande var kvar i butiken.
– De kom inte ut, de förstörde en dörr på baksidan för att fly, men polisen väntade på andra sidan, säger David Pettersson.
När polisen mötte tjuvarna började en av dem att vifta med en yxa. Poliserna kände sig då hotade och sköt ett varningsskott i luften. En av rånarna lade sig då ner på marken, men de andra tre kunde fly.
Den gripne personen sitter nu anhållen och under måndagsförmiddagen jobbade polisen med att identifiera personen och hålla förhör. Övervakningsfilm från natten ska även undersökas.

Mer läsning

Annons