Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis hyllar civilkurage

/

Den man som i lördags försökte stoppa en äldre person från att köra rattfull från en pizzeria hyllas nu av polisen.

Annons

– Jag blir imponerad av en civilperson som ingriper som han gjorde, säger Rickard Eriksson, förundersökningsledare i ärendet.

Två gånger försökte stamgästen på pizzeria Amorinen i Sandviken stoppa en berusad man från att köra bil. Men försöken att hindra mannen från att utsätta sig själv och andra för fara misslyckades. I stället blev stamgästen själv överkörd och hamnade på sjukhus med en blödning i hjärnan. Men nu hyllar polisens hans försök att hindra brott.

– Att folk gör det på det här sättet är inte så vanligt. Han gjorde det dessutom två gånger, så han har visat civilkurage. All heder åt honom.

Den äldre mannen greps senare under lördagskvällen. Bilen togs i beslag och ska undersökas.

– Han var väldigt berusad och har inga minnesbilder från händelsen. Men han har gjort vissa medgivanden i förhör, säger Rickard Eriksson.

Den äldre mannen är inte dömd sedan tidigare. Under gårdagen skickades ärendet till åklagaren som ska göra en bedömning om händelsen ska rubriceras som vållande till kroppsskada eller grov misshandel.

Mannen är även misstänkt för rattfylla alternativt grov rattfylla samt vårdslöshet i trafik alternativt grov vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons