Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis ska patrullera i Norrsätra

Både uniformerade och civila polismän kommer inom kort att rondera i Norrsätra, som drabbats av sju anlagda bränder. Det kan även bli aktuellt att skapa en så kallad gärningsmannaprofil.

Annons

Polisen kraftsamlar nu för att komma tillrätta med de anlagda bränderna i Norrsätra, som framförallt drabbat en och samma trappuppgång på Tallbacksvägen.

En av åtgärderna blir att organisera rondering i bostadsområdet. Ett tydligt tecken på vikten polisen fäster vid utredningen är att polispersonal ska stå för bevakningen, inte väktare.

– Nej, det blir i första hand poliser, både civila och uniformerade, bekräftar Anders Samuelsson, chef för roteln för grova brott.

Redan har en geografisk analys genomförts, som visar på var gärningsmannen troligen bor. Dessutom kan en så kallad gärningsmannaprofil komma att tas fram.

En sådan kommer vanligen från experterna från rikskriminalpolisen i Stockholm. Men nytillkommen personal vid roteln för grova brott i Gävleborg kan möjligen leda till ett man kan göra något liknande lokalt.

Utredarna granskar även det material som redan finns i utredningen.

– Vi går igenom de rapporter som skrivits och lägger ut nya förhör med människor som kan ha sett något, säger Anders Samuelsson.

Sedan tidigare har GD berättat att Sandvikenhus satt upp övervakningskameror i den aktuella porten.

Mer läsning

Annons