Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker samband mellan rån

Kvinnan var svårt chockad efter att ha bestulits på bilen i sitt hem. Nu misstänker polisen att det kan ha varit samma gärningsmän som tre timmar senare rånade kvinnan i Stadsparken. Och att det finns ett samband med förra veckans rånvåg.

Annons

Två män trängde sig in hos en 47-årig kvinna i Stensätra i onsdags vid klockan 15. 30. Kvinnan var ensam hemma vid tillfället.
Männen uppträdde mycket aggressivt och enligt de första rapporterna skulle hon ha blivit avtvingad familjens Volvo under dödshot.
Därför rubricerades händelsen till en början som ett rån.
– Exakt vilka hot det handlar och exakt vad som sagts behåller vi för oss själva, säger förundersökningsledare Lars-Olof Granlund.
Uppgifter fanns också om att gärningsmännen skulle ha använt sig av något slags tillhygge.
Men senare ändrades rubriceringen till olaga tvång och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
– Om något vapen skulle ha använts så hade det fortfarande varit fråga om ett rån, säger Lars-Olof Granlund.
Männen försvann sedan i bilen. Kvinnan har i första förhöret beskrivit männen som mellan 20 och 30 år. En av dem ska ha varit skäggig.
Kvinnan chockades svårt av händelsen.
– Hon var i chocktillstånd efteråt och måste förhöras på nytt, säger polisens presstalesman Mikael Hedström:
– Hon har varit med om det värsta som kan hända. Tänk dig själv om någon tränger sig in i din privata bostad och uppträder så hotfullt. Det är en oerhört jobbig situation hon upplevt.
Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan den händelsen och när en 45-årig kvinna klockan 18.17, knappt tre timmar senare, rånades i Stadsparken i Sandviken.
Den 45-åriga kvinnan var på väg hem från jobbet när tre maskerade hotade henne med en hammare och tvingade av henne smycken, kamera och flera tusen i kontanter.
Männen försvann från platsen i en bil.
– Vi jobbar brett. Det finns gemensamma nämnare som att brotten skedde geografiskt nära och genomfördes av manspersoner, säger Lars-Olof Granlund.
Polisen misstänker också att det kan finnas ett samband mellan händelserna i onsdags och andra liknande händelser i Sandviken den senaste tiden.
Nu vill polisen ha tag i personer som gjort iakttagelser som kan ha samband med brotten.

Mer läsning

Annons