Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna backar om omlastningscentral

Anläggandet av en omlastningscentral i Storvik har länge diskuterats i kommunen. Men nu backar politikerna och vill vänta på fler intressenter.

Annons

Mats Mattsso, C, hade inför gårdagens kommunfullmäktige lämnat in en motion om omlastningscentral i Storvik.

Han föreslog att kommunen tar initiativ till en utredning om möjligheterna för en omlastningscentral och menar att utredningen borde ha en regional omfattning.

Peter Kärnström, S, som svarade på motionen förklarade att det har gjorts undersökningar i frågan. Lokala och regionala företag har visat intresse, menar han. Men han sade också att inget företag var beredd att kliva fram och investera.

Det klargjordes dock från alla ledamöter att projektet var positivt och borde genomföras. Men kommunstyrelsens förslag var ändå att avslå motionen och motiverade det med att kommunen redan har gjort en del insatser och att det nu behövs fler intressenter innan nästa steg kan tas.

Riita-Liisa Björk, M, menade att det inte får läggas en våt filt över frågan och sade också att hon kommer lyfta frågan.

– Det är viktigt att vi är pro-aktiva och inte släpper det här. Jag kommer ta upp det med våra riksdagsledamöter och be dem ligga på och engagera andra partier.

– Vi tycker alla likadant, det handlar bara om att veta hur vi ska gå till väga, säger Carl-Evert Ohlsson, C, Niklas Sundin

Mer läsning

Annons