Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk vilde får 20 000 i månaden trots stor frånvaro

Sandvikens politiske vilde har lyst med sin frånvaro i politiken det senaste året. Trots det fortsätter han att ta ut sin oppositionsråds­lön på 20 000 kronor i månaden.

Annons

Jesper Lind valdes in i kommunfullmäktige under Sverigedemokraternas mandat efter valet 2010, men avsade sig omgående partitillhörigheten.

Efter det har han suttit med i den högsta politiska församlingen som politisk vilde.

Som oppositionsråd har han även rätt att delta vid alla nämndsammanträden, styrelsesammanträden och vid kommunstyrelsens sammanträde. Det är en rättighet som han vid flera tillfällen har utnyttjat.

Det senaste året har han dock varit osynlig. Bara vid två kommunfullmäktigesammanträden har han närvarat. Men trots sin frånvaro kan han fortsätta att ta ut oppositionsrådslönen på 20 000 kronor i månaden.

– Sverigedemokraterna får 35 procent av riksdagsmannaarvodet och det innebär att Jesper Lind får 20 405 kronor i månaden från november, säger Maria Östgren Forsberg, personalchef på Sandvikens kommun.

GD har tidigare berättat om Jesper Linds skulder till kronofogden som har uppgått till hundratusentals kronor. Han hävdade då att han gjort upp om en avbetalningsplan och att det därför inte skulle bli fråga om någon utmätning på de drygt 20 000 kronor som han fick i lön som oppositionsråd i Sandvikens kommun.

– Det finns en anledning till att det blivit så här men det är privata skäl som ligger bakom. Jag har kämpat hårt och därför känns det bra att vi gjort upp en plan, sa han till GD den gången.

GD har sökt Jesper Lind utan framgång.

Mer läsning

Annons