Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pudeln Stina har fått nytt hem

/
  • Pudeln Stina blir kaxigare och kaxigare för var dag som går i nya hemmet. Denise Brismo tycker att hunden har haft förvånansvärt enkelt att anpassa sig till sin nya familj med småbarn och stora hundar.

31 pudlar vanvårdades så grovt att mer än hälften fick avlivas.
Men ägaren hade också andra djur i hemmet och på gården – som även de missköttes.

Annons

Djurskyddshandläggare från länsstyrelsen gjorde kontrollen i huset i Sandvikens kommun den 21 oktober. De kunde då konstatera att kaniner hölls i för små burar, att de hade oklippta klor och tovig och vildvuxen päls.

Hönshuset hade ingen ventilation och hönsen saknade pinnar att sitta på. Halten av ammoniak var alldeles för hög. En tupp hölls i bur.

I huset fanns också ett akvarium med sköldpaddor. Men där fanns så lite vatten att sköldpaddorna inte kunde simma och dyka.

Även en större landsköldpadda levde i akvariet, utan att ha tillräcklig landyta.

”Möjlighet att gräva ned sig i sand samt att söka skydd saknades för landsköldpaddan”, skriver handläggaren i rapporten.

En vecka senare gjordes en ny kontroll och då var bristerna åtgärdade.

Men som GD tidigare skrivit togs 31 pudlar från djurägaren på grund av vanvård. Av dem fick 17 avlivas och övriga flyttades till nya hem.

Denise och Jens Brismo i Gävle tog emot en av pudlarna som de nu gett namnet Stina.

– Det var inte planerat, men som hundmänniskor blev vi berörda när vi läste om pudlarna i tidningen, säger Denise Brismo.

Till en början var Stina lite försiktig, men enligt Denise Brismo har hunden anpassat sig förvånansvärt snabbt till sitt nya hem.

Här bor, förutom Denise och Jens, även deras två små söner och två labradorer.

– I början sa Stina nästan ingenting. Kan hon ens skälla? tänkte jag. Men med tiden har hon blivit kaxigare. Man har ju ingen aning om vad hon varit med om, säger Denise Brismo.

Djurägaren i Sandvikens kommun har tidigare sagt att det blev för mycket djur och att skötseln till slut spårade ur totalt.

Ärendet är under utredning och ännu är det oklart om åtal kommer att väckas för djurplågeri.

– Jag skulle bli mycket förvånad om det inte blev åtal med tanke på hur vanskötta pudlarna var, säger djurskyddshandläggaren Lena Scharin.

Mer läsning

Annons