Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddas ur skuldfällan

För en månad sedan hotades Storviks Ridklubb av konkurs.

I dag betalar klubbben in skatteskulden på 350 000 kronor.

– Helt underbart att folk ställt upp på det här sättet. Dels har man skänkt pengar till klubben, dels lånat ut pengar, säger Tommy Eriksson, ordförande i klubben.

Annons

Skatteskulden har gått till Kronofogden och det är dit pengarna nu går. Men Tommy Eriksson säger att pengar även ska betalas till Skatteverket.

Sammanlagt har klubben fått in 460 000 kronor från privatpersoner och företag och under fredagen ska skatteskulden betalas.

I dag har klubben även ett möte med kommunen. Stork hoppas på fortsatt ekonomiskt stöd. Det finns fortfarande skulder kvar till leverantörer, men avbetalningsplaner ska ha gjorts med de flesta.

– Vi har inte förhandlat om föreningsstödet för 2013 så det ska vi göra. Kommunen vill se hur vi har säkrat upp ekonomin och försäkra sig om att vi inte hamnar i samma sits igen eller sätts i konkurs av någon leverantör, säger Tommy Eriksson.

Det har tidigare ifrågasatts om styrelsen har rätt kompetens för att driva klubben. Den 24 februari håller klubben årsmöte och då kommer valberedningen att presentera ett förslag till ny styrelse. Men det är ingenting som Tommy Eriksson har något emot.

– Det är självklart att klubben ska få starta om med en ny styrelse och det är skönt att kunna göra det utan skulder. Med de namnförslag jag har sett så kommer det bli en bra styrelse. Men jag kommer att finnas kvar i klubben, det finns inga motsättningar.

Mer läsning

Annons