Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rälsbuss Hofors-Gävle?

Efter att GD har skrivit om Trafikverkets förstudie om en trespårstation mellan Kungsgården och Sandviken uppmanar nu Folkpartiet att kommunledningen i Sandviken tillsammans med Hofors och Gävle kommun uppvaktar Trafikverket i frågan.

Annons

I ett pressmeddelande förklarar de att de ställer sig bakom förstudien men att de skulle vilja se att det även införde rälsbusstrafik på sträckan Hofors-Gävle. För att klara av den mängd pendlare som utnyttjar de allmänna kommunikationsmedlen varje dag.

Per-Ola Grönberg, Fp, menar att med byggandet av en trespårslösning gör det möjligt för fler av- och påstigningar på andra stationer. En liknande lösning i höjd med Sandvikens sjukhus och Gävle sjukhus skulle, enligt Per-Ola Grönberg, också ge invånarna i västra Gästrikland en efterlängtad kommunikationslösning till de två viktigaste samhällsinstitutionerna i landskapet.

– Det är till exempel lättar att ta sig med allmänna färdmedel från Österfärnebo till Gävle sjukhus, än vad det är att göra samma resa från Stensätra.

Trots att det bara är en förstudie som inte ligger inom Trafikverkets nationella investeringsplan innan 2021, så menar Per-Ola Grönberg att det är viktigt att försöka påverka tidigt i processen.

– Börjar man inte jobba med det här tidigt i så kommer man försent in i processen. Vi kommer att hålla koll på det här, men vi måste ha med oss kommunledningen i Sandviken och även andra berörda kommuner.

Mer läsning

Annons