Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo att ta över efter Söderman

/
  • Det känns pirrigt men jätteroligt, säger Kerstin Almén om nomineringen till ordförandeposten inom det socialdemokratiska partiet i Sandviken.

Hon har suttit i kunskapsnämnden i fyra år. Nu är hon ensam nominerad till att leda Socialdemokraterna i Sandviken.
– Det känns ärofyllt att valberedningen tror att jag klarar det här. Det ska bli spännande om jag blir vald, säger Kerstin Almén.

Annons

Grattis till nomineringen, hur känns det?

– Det känns bra. Valberedningen har varit på mig i några veckor och ville nominera mig, men jag var lite osäker till en början. Jag tackade ja i torsdags, säger Kerstin Almén.

Hon är inte gammal i gamet inom politiken, något hon själv betonar när det gäller sin nominering.

– Jag har ju bara hållit på med politik i fyra år, suttit i kunskapsnämnden. Så jag känner mig ganska färsk, men det är vad de vill ha. Så vi får göra det tillsammans om jag blir vald.

Blir hon vald på söndagens stämma tar hon över efter Åke Söderman som har suttit i många år och Kerstin Almén är ödmjuk inför den eventuella rollen att ta över efter honom.

– Han har gjort ett fantomjobb och är väldigt erfaren. Jag kan inte mäta mig med honom. Men vi får jobba tillsammans inom styrelsen och jag har lite nya idéer som jag vill lägga fram. Men dem tänker jag inte redogöra för nu, jag är ju inte vald ännu.

Hon vill inte lyfta fram någon enskild fråga som hon kommer att ta tag i direkt om hon blir vald. Men säger att hon är väl insatt i barn- och ungdomsfrågor med sitt jobb i kunskapsnämnden.

– Jag brinner lite extra för de frågorna. Men vad som känns viktigt är att få folk att prata politik igen och skapa ett engagemang. Vi måste få fart på våra föreningar. Vi måste gå ut och prata med folk.

Ann-Catrin Brockman som sitter i Socialdemokraternas styrelse är nöjd med nomineringen och tror att det blir bra om Kerstin Almén väljs.

– Hon är frågvis, engagerad och reflekterande. En person som både kan utmana och entusiasmera oss andra, tillföra lite nytt liv.

Mer läsning

Annons