Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resan var tuff - men snart kommer lillebror hem

/
  • GD träffade familjen Björk precis innan de skulle åka till Sydafrika för att träffa nya familjemedlemmen Simon. Resan har varit tuff då Simon blev sjuk, men snart är hela familjen hemma i Sverige igen.

Snart kommer familjen Björk hem från Sydafrika med sin fjärde, efterlängtade familjemedlem. Men adoptionsresan har inte varit lätt.

– Det har varit jobbiga upplevelser, men som man lärt sig mycket av, säger mamma Åsa Björk.

Annons

GD träffade familjen Björk i mitten av juli, precis innan de skulle åka till Sydafrika för att träffa sin son och lillebror Simon för första gången. Storebror Oskar Sifiso Björk hade sett fram emot att leka och läsa sagor för sin lillebror, men riktigt så blev det inte.

Simon fick bronkit, förstadiet till lunginflammation, och fick läggas in på sjukhus. En vistelse som kostat familjen sömn, många tårar och nästan 14 000 kronor.

– Det har verkligen varit tufft. Det är svårt att vara i ett främmande land där man inte vet hur organisationen fungerar och förstår vad sjukhuspersonalen säger. Hittills har vi inte haft så mycket familjetid, det har varit fullt sjå att se till att Simon fått vård, säger Åsa.

Över en knastrig telefonlinje berättar Åsa att Simon nu mår bättre. Familjen har haft ett slutsamtal med adoptionsförmedlingen och Simon har fått sitt svenska pass.

Både pappa Nicklas och mamma Åsa ser fram emot att sätta nycklarna i dörren hemma i Högbo på söndag och träffa Oskar, som reste hem förra veckan, och vila efter några intensiva veckor i Sydafrika.

– Jag längtar hem något alldeles fruktansvärt! Vi börjar återkomma till verkligheten efter en lite väl spännande resa, men när vi kommer hem ska vi lära känna varandra ordentligt, få en nystart som familj och bara leka med lillebror, säger Åsa.

Läs mer om allt som hänt familjen Björk i Sydafrika på

Mer läsning

Annons