Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangchef frias från alla misstankar

/

Den före detta restaurangchefen på Göransson arena sparkades i september 2011. Hon misstänktes för att ha stulit flera backar med öl och sedan dess har hon legat i facklig tvist med arenan. Men nu frias hon från alla misstankar.

Annons

Chanpeng S Ericsson misstänktes för att ha stulit backar med öl från ett förråd, något hon förnekade. Men det blev avsked och fackliga förhandlingar inleddes. Parterna kom inte överens och efter mer än ett år skulle ärendet upp i Arbetsdomstolen i nästa vecka.

Chanpeng S Ericsson var besluten att gå hela vägen för att få upprättelse.

– Jag vill komma så långt som möjligt med det här och bevisa min oskuld. Så nu är det bara att vänta och se hur det går i domstolen, sade hon till GD i mars.

Men så långt behövde det inte gå. Tidigare i veckan kom parterna överens om en förlikning. Därmed är brottsmisstankarna mot den före detta restaurangchefen avskrivna.

– Vi har hållit på i 13 månader med det här, men nu kan vi stänga den här processen och gå vidare. Det har varit tufft för båda parterna, säger Fredrik Granting, vd för Göransson arena.

Chanpeng S Ericsson är också nöjd med att kunna lägga det här bakom sig.

– Det känns jättebra, nu kan jag gå vidare. Ingen kan ana hur jag har haft det den här tiden.

I förlikningen ingår ett skadestånd, men ingen av parterna vill säga hur mycket pengar det handlar om. Chanpeng S Ericsson menar dock att det inte är det som är viktigt.

– Det viktiga är att det här är över. Solen skiner nu kan man säga.

Men att återgå till sitt gamla jobb är ingenting hon tänker göra. Just nu arbetar hon med Furuviksparkens julbord.

Mer läsning

Annons