Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridklubben får en frist

Konkurshotet mot Storvik-Ovansjö Ridklubb är tillfälligt undanröjt. Nu måste klubben klara ett högt hinder:

350 000 kronor ska tas fram på en månad.

Annons

I går beslutade tingsrättens konkursnotarie att ge klubben anstånd.

– De har kommit in med en redogörelse för hur de ska kunna rätta till sin ekonomi. Så tingsrätten har i samförstånd med Skatteverket beslutat att ge dem anstånd i fyra veckor, säger Elisabeth Pettersson, administratör på tingsrätten.

Klubben har i dagsläget skulder på 850 000 kronor. 350 000 kronor utgörs av personalskatt och sociala avgifter som har lett till att Skatteverket ansökt om konkurs för Stork.

För att undanröja konkurshotet måste alltså klubben skaka fram 350 000 kronor på fyra veckor. I den ekonomiska plan som klubben presenterat för Skatteverket och tingsrätten framgår fem sätt för att få fram pengar på kort sikt. Det handlar bland annat om att sälja tillgångar och att driva in kundfordringar.

Klubbens ordförande, Tommy Eriksson, hoppas på planen.

– Det känns bra och det är klart att vi tror att det är genomförbart. Men målet är inte att genomföra hela planen på fyra veckor, det är orealistiskt. Men att vi i alla fall kan avvärja konkurshotet genom att betala skulderna till Skatteverket.

En annan del av den kortsiktiga lösningen är extra kommunalt bidrag, men om det blir aktuellt är högst oklart.

– Jag kan inte säga om vi kommer att vara en del av den här lösningen, med Skatteverket, säger Marie Lind, ordförande för föreningsstödet.

Mer läsning

Annons