Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riskanalys görs på Bessemerskolan

Åtta miljoner kronor ska sparas och 15 lärartjänster kan försvinna. I går fortsatte förhandlingarna mellan facket och ­Bessemerskolan.

Annons

– Vi kom inte till något avslut. Vi har tittat på hur organisationen ska se ut till hösten och vad vi måste göra. Nu ska en risk- och konsekvensanalys göras, säger gymnasiechefen Magnus Höijer.

Analysen kommer att göras av arbetsgivare, personal och fackliga representanter tillsammans. De ska undersöka hur man ska hantera risker som hög arbetsbelastning. Men analysen ska även se till hur organisationen ska anpassas och vad det betyder för personalen.

Nästa tisdag ska parterna sätta sig för nya förhandlingar och då kommer mer konkreta punkter att tas upp, bland annat personalsituationen.

– Då ska vi titta på turlistor, vad det finns för kompetens och behörighet. Så att vi vet det om det blir övertalighet.

Magnus Höijer menar att det i nuläget är svårt att få en överblick eftersom man till exempel inte vet hur många elever som kommer behöva gå introduktionsprogrammet.

– Ansökningstiden är från den 18 januari till 15 februari. Efter det kommer vi få en uppfattning om hur det kommer att se ut till hösten och kan planera bättre.

Mer läsning

Annons