Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning till Scorpions

/

Drygt 4 000 biljetter såldes till Scorpions redan första dagen. Klockan 03. 30 började de första köa för biljetter. Senare ringlade kön 50 meter lång.

Annons

Alla VIP-platser tog slut direkt när biljetterna släpptes till minifestivalen i Göransson Arena med legendariska Scorpions som höjdpunkt.

Biljetter såldes på nätet också och telefonerna gick varma.

– De som ringde var från hela Sverige. Det var folk som bor i Sandviken eller i närheten som kom hit och köpte biljetter, säger Johanna Lundberg i receptionen.

Vid dagen slut hade drygt 4 000 biljetter sålts – trots att det ännu inte meddelats vilka de övriga fyra banden blir som deltar i festivalen.

En som köpte biljett var Helena Hammarberg. Hon och hennes man bestämde sig för att gå på konserten så fort de fick höra att Scorpions skulle besöka Sandviken under sin avskedsturné.

– För oss är Scorpions ett barndomsminne. Först tänkte vi att det inte är någon brådska med att köpa biljetter. Men så fick min man höra att de sålde bra och ringde mig och bad mig åka direkt och köpa varsin biljett.

I går gick Fredrik Granting, vd på Göransson Arena, ut med att åldersgränsen sänks till 13 år för att intresset är så stort.

Han säger att de nu gjort klart med tre av de övriga banden som ska uppträda den 8 december.

– Vi har muntliga avtal och håller på att skriva kontrakt. Nästa vecka går vi ut med vilka banden är.

Mer läsning

Annons