Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik blir ny huvudsponsor i SIF

/

Sandvik går in som huvudsponsor för Sandvikens IF. Klubbens arbete mot intolerans och utanförskap är en del av anledningen, enligt Sandviks informationsdirektör Jan Lissåker.

Annons

Sandvik har sedan tidigare funnits med som så kallad guldpartner till Sandvikens IF men företaget uppgraderas nu ett hack och blir därmed en av SIF:s två huvudsponsorer. Sandviken Energi är den andra.

– Det här har naturligtvis viss ekonomisk betydelse för oss men det viktigaste är signalvärdet. Det här visar att Sandvik tror på vad vi gör och det tycker vi är viktigare i vår fortsatta satsning än det ekonomiska, säger klubbens ordförande Peter Svensson.

I ett meddelande till Sandvikens IF skriver Sandviks Jan Lissåker att det utökade samarbetet är ett resultat av att klubben avancerat till division 1 och att varumärket därmed får större spridning. Men där står också:

”Vi tycker också att föreningen är välskött och inne i en spännande utvecklingsfas med ett bra engagemang på ungdomssidan och ett aktivt arbete mot intolerans och utanförskap.”

Sandvikens IF bedriver sedan länge ett organiserat samarbete med grundskolorna i Sandviken liksom med kommunens handikappenhet. Förutom elit- och juniorlagen finns i år lag i pojkallsvenskan samt åtta flicklag och åtta pojklag.

Klubben har som uttalad sportslig målsättning för sitt herr A-lag att inom kort gå upp i Superettan, som är den näst högsta divisionen i svensk fotboll.

Hur mycket det utökade samarbetet är värt i pengar vill parterna inte gå in på men Jan Lissåker säger till GD att det rör sig om ett åtagande som ligger nivån under de åtaganden som Sandvik har i Brynäs, Saik och Gefle IF.

Mer läsning

Annons