Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik firar i orostider

/
  • Vid en pressträff på onsdagen presenterade informationsdirektören Anders Wallin planerna för Sandviks 150-årsfirande nästa år.

Sandvik kommer att fira sitt 150-årsjubileum grundligt nästa år – i hela Sandvikvärlden.

– Vi vill fira med alla våra medarbetare, sa informationsdirektören Anders Wallin vid en pressträff på onsdagen.

Annons

"Resan" är temat för Sandviks jubileumsfirande 2012, resan genom historien och in i framtiden. Och ingen av företagets verksamheter runt om i världen kommer undan festligheterna.

– Direktivet är att det ska firas. Sedan får de bestämma själva vad de hittar på, sa Anders Wallin, i samband med att programmet för nästa års firande presenterades på Bruksmässen i Sandviken.

I Sandviken inleds firandet med en minneskonsert i Sandvikens kyrka med Sandvikens Symfoniorkester och pianisten Staffan Scheja den 31 januari, som också är den egentliga födelsedagen. Det var då, 1862, som Göran Fredrik Göransson grundade Högbo Stål- och Jernwerk.

Den 31 januari skjuts även ett fyrverkeri av från planen nedanför det som nu är Sandviks huvudkontor.

Under våren fortsätter det sedan med jubileumsfester i Göransson Arena för personalen och runt månadsskiftet maj-juni ska fem "framtidsdagar" hållas i arenan. Där ska framtidens teknikområden och Sandviks kopplingar till dessa visas upp på ett lättsamt sätt.

Under året ska också en jubileumsbok skriven av Ronald Fagerfjell ges ut liksom filmer och webbmaterial.

Anders Wallin tycker inte att flytten av huvudkontoret riskerar att lägga någon sordin på feststämningen.

– Vissa menar att det här bryter mot vår stolta tradition men vi tycker tvärtom. Inom Sandvik har man alltid tagit in vad som händer i världen och sedan anpassat sig till det. Det är inte för att vi varit statiska och förändringsobenägna som vi fyller 150 år.

Mer läsning

Annons