Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik sparar inte på kalaset

/
  • Måns Zelmerlöw blir kvällens stora behållning, menar åtminstone hälften av det här sällskapet.Från vänster: Andreas Bergman, Frida Fastesson, Fredrik Nederstigt, Sofie Fastesson, Susanne Fastesson och Ulf Fastesson.
  • – Det är inte många företag som är 150 år och still going strong, säger Sandviks informationschef och festgeneral Anders Wallin.
  • Såhär såg bankettsalen ut innan gästerna tog plats.
  • Ilpo och Samantha Hiironen ser fram emot banketten ochshowen.– Väldigt trevligt att de bjuder till, säger Ilpo som jobbat på Sandvik i 30 år.
  • Till varje kuvert hör ett menykort i rakbladsstål.
  • Mattias Lindberg, här i sällskap med Daniella Sebelius, har jobbat på avdelningen för borrstål inom SMT i drygt ett år. Bankettens höjdpunkt blir maten, tror han.

Det ska festas i dagarna fem för att fira Sandviks 150-årsjubileum.

Under fredagen fick företagets anställda i Sandviken gå på bankett i Göransson Arena och se premiärföreställningen.

Annons

Jerry Williams, Lotta Engberg och Måns Zelmerlöw ingår i den drygt tre timmar långa showen.

– Vi vill ordna ett bra kalas för att fira jubileet. Det är inte många företag som är 150 år och still going strong, säger Sandviks informationschef och festgeneral Anders Wallin.

Medarbetare från olika orter i Sverige är inbjudna. Sammanlagt kommer över 13 000 personer, anställda plus sällskap, till Göransson Arena under de fem festkvällarna.

Temat för kalaset är ”The journey” och syftar på den resa i tid och rum som företaget gjort från år 1862 och framåt.

– Vi anknyter på olika sätt till en flygresa, entrébiljetterna är exempelvis utformade som ett boarding pass, säger Anders Wallin.

Vid varje kuvert i den del av bandyhallen som förvandlats bankettsal ligger ett menykort av rakbladsstål. Av den etsade texten framgår att det blir lax till förrätt och oxfilé till huvudrätt.

Och ja, det finns en prislapp på kalaset. Storleken vill Anders Wallin inte avslöja.

– Frågan har ställts många gånger, men jag svarar inte på den, säger han och ler.

Mer läsning

Annons